Håndværkerfradrag 2021

Der er kommet nye regler fra Skatteministeriet omkring håndværkerfradrag for 2021 – der sket en forbedring siden 2020, da beløbet er fordoblet. Du kan i 2021 få fradrag både som privatperson af håndværkerens løn og til servicefradrag på op til 25.000 kr.

Hvordan får jeg håndværkerfradrag?

 • Du kan få håndværkerfradrag af din håndværkers arbejdsløn inkl. moms. Du kan få håndværkerfradrag til din ​privatbolig, sommerhus, fritidsbolig, ejerbolig, lejebolig eller andelsbolig – så længe, at du selv betaler for arbejdet og det ikke betales via eksempelvis en fælleskonto​. Det er ​ikke​ muligt at få håndværkerfradrag for gør-det-selv projekter samt materialer.
 • Du kan få håndværkerfradrag, når du betaler for håndværkerarbejdet elektronisk via Mobilepay eller bankoverførsel.
 • Når du har betalt for håndværkerarbejdet, skal du indberette dit håndværkerfradrag til skat www.skat.dk.
  For at få håndværkerfradrag for arbejde udført i 2021 skal arbejdet være betalt senest d.28 februar 2022.

Hvad kan jeg få håndværkerfradrag til?

 • Energibesparelser – ​fx isolering af ydervægge, udskiftning af vinduer og døre
 • Energiforsyning -​ fx solceller, varmeanlæg, ventilation m.m
 • Klimasikring – ​fx dræn, regnvandsfaskiner m.m.
 • Andre grønne ydelser – ​fx udvendigt malerarbejde og afmontering af
  brændeovne
 • Bredbånd og tyverialarm

Hvad kan jeg få servicefradrag til?

 • Serviceydelser – ​fx rengøring og havearbejde

Når du køber servicearbejde, skal der laves en serviceerklæring, som skal bruges, når du indtaster dit fradrag på skat.dk. Du kan læse mere om kravene til indholdet af serviceerklæringen her  skat.dk

Gaspejs Aalborg
Kundeudtalelse
Privat

Vi har i slutningen af 2018 og starten af 2019 fået lavet et nyt køkken af Designhaus - TorpByg. Vi har helt fra ide- og tegnefasen og til det færdige køkken var stod klar været meget, meget tilfreds med forløbet. Det har altid været nemt at få fat i nogen hvis der var spørgsmål og vi er løbende blevet orienteret om projektets gang, håndværkerne har været venlige, hurtige og effektive og det har været muligt at rette projektet til undervejs. For os har det været altafgørende at firmaet kan påtage sig den fulde entreprise i sådan et projekt.

Agnes Schmidt
- 5 / 5