Fliser og klinker i Aalborg

Når vi taler om fliser og klinker, bruges disse betegnelser ofte i flæng og indimellem ukorrekt. Fliser er nemlig ikke altid det samme som klinker, ligesom de to også i en eller anden udstrækning anvendes til forskellige formål – og i forskellige rum. Først og fremmest er der måden, hvorpå de to fremstilles og hvad de hver især indeholder.

Designhaus

Forskel på fliser og klinker

Fliser fremstilles i hhv. ler, sten og beton og hvor de to sidstnævnte oftest anvendes til udendørs brug, anvendes lerfliser oftest til indendørs brug – og ofte i en glaseret udgave. Nu kommer vi så til der, hvor det indimellem kan være svært at adskille fliser og klinker. Det er nemlig sådan, at klinker – ligesom fliserne – oftest også er glaserede. Forskellen ligger grundlæggende set i, at klinker er brændt ved ekstremt høje temperaturer og om end disse også består af ler, har de en højere slidstyrke end fliser af ler.

Dette gør klinker ideelle til gulv- og vægbelægning, idet slidstyrken er højere. Hvis du bruger lerfliser som gulvmateriale, kan du – i værste fald – risikere at fliserne knækker, så du er nødt til at lægge gulvet om.

Lerfliser er ideelle til vægbelægning og kan anvendes som fliser i badeværelser, på bagvæggen i et køkken (bag komfur og/eller håndvask) for at skåne væggen mod mados, fugt mv.

Klinker til køkken

Når du vælger at belægge dit køkkengulv med klinker, er det vigtigst, at du først og fremmest sikrer dig, at den pågældende klinke kan holde til den belastning, der vil komme på gulvet. Idet der oftest er meget trafik i et køkken, skal du naturligvis tage hensyn til dette. Fordelen ved at lægge et klinkegulv i dit nye køkken er, at det er lettere at vedligeholde end eksempelvis parketgulve. Et klinkegulv er let at rengøre, ligesom det ikke på samme måde som trægulve tager imod slag, spildte mad- og drikkevarer mv.

Klinkegulvet er den ideelle løsning i et fransk køkken eller et dansk landkøkken, hvor stilen er rustik og stemningen er hyggelig.

Vægfliser køkken

At bruge vægfliser i et køkken er en rigtig god idé bag ved komfur, håndvask og generelt langs bordpladen. Det er det, fordi de fleste på et eller andet tidspunkt risikerer, at der sprøjter mad op på væggene og laver grimme pletter – eksempelvis tomatsauce, karry eller lignende der kan være svært at fjerne. Når du vælger at sætte vægfliser op i dit køkken, er der et hav af muligheder for at sætte dit helt eget personlige præg på køkkenet, uanset om du har valgt et hvidt køkken, et stålkøkken, et fransk køkken eller et rustikt landkøkken. Du kan vælge farvede mosaikker, en blanding af hvide og sorte fliser, marmorfliser eller hvad der nu falder i din helt egen personlige smag.

Fliser bad

Rigtig mange mennesker vælger at beklæde deres badeværelser med fliser fra gulv til loft og det er der flere ganske gode grunde til. Først og fremmest kan det være med til at skabe et rent personligt udtryk, der er med til at optimere et flot design i resten af badeværelset. Derudover er der den umiskendelige fordel ved brug af fliser i et badeværelse, at disse ikke tager imod fugt på samme måde, som du kan risikere det, når du maler væggene i dit badeværelse. Eller andre vådrum for den sags skyld. Det er selvfølgelig også muligt blot at udsmykke dele af væggene med fliser – eksempelvis væggen omkring badekar og/eller bruseniche.

Tilbud på fliser og klinker

Kunne du tænke dig at få et tilbud på fliser og klinker som en del af din nye køkken- eller badløsning? Så tag fat i din køkkenkonsulent og spørg om de mange muligheder, der er i den forbindelse eller kig ind forbi vores showroom her på Gugvej i Aalborg SØ. Vi tager dig gerne med på en rundtur i en verden af køkkener og badeværelser, så du kan få inspiration og idéer til, hvordan fliser og klinker kan bruges som en integreret del af indretningen.

Fliser Aalborg
Kundeudtalelse
Privat

Vi har i slutningen af 2018 og starten af 2019 fået lavet et nyt køkken af Designhaus - TorpByg. Vi har helt fra ide- og tegnefasen og til det færdige køkken var stod klar været meget, meget tilfreds med forløbet. Det har altid været nemt at få fat i nogen hvis der var spørgsmål og vi er løbende blevet orienteret om projektets gang, håndværkerne har været venlige, hurtige og effektive og det har været muligt at rette projektet til undervejs. For os har det været altafgørende at firmaet kan påtage sig den fulde entreprise i sådan et projekt.

Agnes Schmidt
- 5 / 5

Projekter

Designhaus tilbyder et varieret udvalg af fliser og klinker.
Fliser og klinker anvendes udpræget til badeværelser, men er også
en populær måde at sætte personligt præg på køkkenet.

Gratis Designmøde

625
Projekter

Udført

Få inspiration til dit hjem 

Se vores projekter